Skip to main content

DIGITALIZACIJA ZDRAVSTVENOG SISTEMA I PREDNOSTI ZA PACIJENTE I OSIGURANIKE

Submitted by muris.muratovic on 23, Feb 2024

U prostorijama Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo održan je strateško-operativni sastanak izmedju direktora Zavoda Muamera Kosovca, zajedno sa Ministrom zdravstva Kantona Sarajevo Enisom Hasanovićem, i Jasminom Selimović, predsjednicom Upravnog odbora Zavoda. 

Glavna tema sastanka bila je informatizacija zdravstvenog sistema, s ciljem poboljšanja kvalitete i dostupnosti zdravstvene zaštite za osiguranike, te pojednostavljenja procedura za zdravstvene radnike.

Na sastanku su prisustvovali predstavnici zdravstvenih ustanova u Kantonu Sarajevo, uključujući Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, Opća bolnica Prim. dr. Abdulah Nakaš, Javna ustanova Dom zdravlja Kantona Sarajevo, Javna ustanova Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva Kantona Sarajevo, kao i predstavnici IT kompanija MedIT, Berg i Wizard.

Naglašeno je da je intencija i jasan cilj svih sudionika potpuna implementacija informacionog sistema, uz poštivanje sigurnosnih izazova. 

Na učesnicima sastanka je da zajednički nastupaju i integrišu se u zdravstveni sistem, a kako bi isti što bolje funkcionirao.

Vrsta aktuelnosti
Novosti
Objavi na
Ministarstvo
Slika