Skip to main content

Sastanak Zdravstvenog savjeta Ministarstva zdravstva sa ministrom Hasanovićem

Submitted by muris.muratovic on 23, Feb 2024

Dana, 19. 02. 2024. godine  održan je sastanak članova Zdravstvenog savjeta ministarstva zdravstva i Ministra zdravstva Enisa Hasanovića.

Tom prilikom, Predsjednica Zdravstvenog savjeta Fatima Hadžismajlović Bosiljčić upoznala je ministra Hasanovića sa programom rada zdravstvenog savjeta za tekuću godinu, ali i aktivnostima koje su se provodile u proteklom periodu. 

Članovi Zdravstvenog savjeta su predložili ministru Hasanoviću da se produži rok na 60 dana, osnovom dopisa od 29. 01. 2024. godine koje je ministarstvo dostavilo svim javnim zdravstvenim ustanovama, komorama iz oblasti zdravstva, sindikatima, udruženjima zdravstvenih ustanova i uposlenika privatne prakse, kao i udruženjima iz oblasti zdravstva, a kojim su tražene primjedbe, prijedlozi i sugestije na tekst dokumenta “Prijedlog reorganizacije sistema zdravstvene zaštite u Kantonu Sarajevo”, koji je Ministarstvu zdravstva Kantona Sarajevo dostavljen od strane Ljekarske/lječničke komore Kantona Sarajevo. 

Prisutni su usaglasili mišljenje da bi bilo potrebno produžiti rok na 60 dana iz razloga kako bi svi adresirani u predmetnom aktu, kao i članovi Zdravstvenog savjeta imali dovoljno vremena za detaljno upoznavanje sa sadržajem prijedloga, te isti iskomunicirali sa stručnjacima koji su usko vezani za predmetnu tematiku, a sve u cilju pripreme i izrade što kvalitetnijeg dokumenta “Prijedlog reorganizacije sistema zdravstvene zaštite u Kantonu Sarajevo”.

Vrsta aktuelnosti
Novosti
Objavi na
Ministarstvo
Slika